Roadtrip naar Tulum!
Door: Monique
Blijf op de hoogte en volg Monique
24 Februari 2008 | Mexico, Playa del Carmen
Gisteren ben ik samen met Veronique en Elkie naar Tulum geweest. Tulum staat bekend om zijn witte zeestranden met mayatempels. Nou die hebben wij gisteren gezien hoor! We waren van plan met de bus naar Tulum te gaan, maar die zat vol en voor de volgende moesten we een uur wachten. Toen kwamen we op het brillante idee om een auto te huren. Kost bijna evenveel als dat je met z’n 3en een buskaartje heen en terug zou kopen. Dat we daar niet eerder aan gedacht hebben.
Dus wij met zn 3en in een Ford Fiesta ;) Road-Trippen naar Tulum! Naar Tulum rijden is 1 lange weg vooruit. Er is niks te zien, heel saai dus. Onderweg hebben we ergens gestopt om naar een Cenote te kijken. Een Cenote is een rotsmeertje (zie foto). Echter hadden wij blijkbaar de lelijkste Cenote van heel Mexico gekozen:P Maar we hebben adressen gekregen voor mooiere, dus voor de volgende keer ;). Een Cenote is een met water gebulde bassins tussen mangroven die op meertjes lijken, maar in feite bestaan uit ondergronds stromend water. Dat is tenminste wat mijn handige guideboek zegt ;) Maar het water in de Cenote is heel helder en schoon! En je schijnt er heel mooi te kunnen snorkelen.
Daarna zijn we verder gereden om de mayatempels op het strand te bekijken. Nou dat viel een beetje tegen. Het was echt super warm! En wat mayatempels moesten zijn, zagen er voor ons uit als een hoop stenen op elkaar. Hoop niemand beledigd te hebben.. Maar misschien was het wel te warm! Iig beetje een tegenvaller en we zijn daar snel weer weg gegaan om op het strand te gaan liggen. Wat we vervolgens de rest van de dag hebben gedaan.
Daarna weer terug naar Playa gereden en Taco’s gegeten! Alweer ja.. Volgende keer toch maar iets anders zoeken, want ik krijg zo onderhand een klein beetje genoeg van al die taco’s:P Ik heb echt heel erg zin in een lekker glas koude melk :P Ze hebben hier alleen maar van dat houdbare-melk.. Ik heb trouwens ook wel zin in Chinees eten ofzo :P
Vanmiddag weer lekker werken ;) 12 tot 20! Ideale tijd. Dat heb ik bijna de hele week gehad dus dat was wel lekker. En volgende week woensdag mijn vrije dag. En dan gaan we naar Isla de Cozumel! Naar Miranda en Judith. Even kijken hoe mijn rooster er uitziet voor de dag ervoor en erna. Want we blijven er waarschijnlijk ook nog slapen. Maar daar komt nog een uitgebreid verslag over ;)
En oja om even wat vragen te beantwoorden. Het is hier idd totaal niet Sonja-bakker-proof! Maar ik hoorde dus dat iedereen hier tegen het einde aan heel erg aankwam, doordat ze hier ander eten krijgen dan in Nederland ofzo! Nou lekker is dat :P En van sporten komt hier ook niet echt wat van! En Marianne, bellen is idd duur voor mij! Dus dat doe ik meestal via de skype ofzo. Maar wanneer papa en mama mij bellen kost het mij niks:) Dus die kunnen lekker vaak bellen :) Wat ik wel heel fijn vind! Kan ik even mijn ei kwijt:)
En pa, ma en mel komen 22 april tot 13 mei! En ik heb dan vakantie van 27 april tot 12 mei. Jaa daar heb ik super veel zin in! En Dames! Tuurlijk kijk ik regelmatig in jullie boekje! Hij ligt op mijn nachtkastje ;) En oja de kussensloop komt aan de muur te hangen ;) Ik kan hem namelijk niet als kussensloop gebruiken, omdat de housekeeping onze lakens verschoond en dan ben ik bang dat ze die ook mee nemen..:)
Harstikke leuk alle berichtjes! :D Heb ik s’ochtends wat te lezen ;)
Kusjes!
Mis julie!
Harstikke leuk alle berichtjes! :D Heb ik s’ochtends wat te lezen ;)
Kusjes!
Mis julie!
24 Februari 2008 - 20:33
Susan:
Leuk leuk leuk, de foto's je verhalen en je eten!! -
24 Februari 2008 - 20:36
Minke:
haha niet echt sonja proof maar ziet dr wel heel lekker uit:P haha Maar kan me voorstellen dat je ook een beetje afwisseling wil... al hoewel rie en ik hier het liefst hele dagen wraps enzo eten;) maar zie dr weer super mooi uit allemaal heerlijk ik verlang hier ook echt naar wat mooier weer joh ook al is het alleen maar een lekker zonnetje haha kusjes -
24 Februari 2008 - 22:48
Marianne:
Oke, als ik jou bel komen er dus ook kosten voor jou bij... shit, wat vervelend! Maar goed..., dan dus niet, moeten we in real-life kletsen als je terug bent.
Vandaag was hier weer gezellig, Suus was het hele weekend hier en vanmiddag waren Evelien, Biank en Kevin hier. Vanavond kwam Miquel want hier hebben ze dus deze week vakantie, hij blijft een paar dagen. Michael komt volgend weekend... toppie dus weer.
Ik kruip nu m'n nestje in, want ik ben toch best wel btje moe... Hmmm... hier regent het nu ook al weer.. jakkes! Ben wel btje jaloers erop dat jij lekker in de zon kan zitten...
Dikke knuffel!!! -
25 Februari 2008 - 18:07
Michael:
he snoes
lekker cultuur gesnoven dus? heb je nog meer foto's van die tempels (A) ben wel benieuwd naar, als geïnteresseerde cultuurhippie.
vaders krijgt morgen sleutel van het nieuwe pandje dus wordt weer eens oververhuizen. en heb plantjes gekocht voor tuin van suus :) nou, weet je een beetje wat mijn bezigheden zijn. oja, en de hele serie van friends kijken uiteraard (A)
verder niet veel nieuws.. biank en kevin hadden een huisje op het oog had ik vernomen, evenals ink en mike. en we gaan naar pinkpop maar dat duurt nog ff. 31 mei pas.
spreek je snel schatje, kusje
ps ik zal van het weekend ff de adressen mailen :)
ps2 je moet even de nummers van de laatste cd noemen. dan zet ik niet per ongeluk dezelfde liedjes op de nieuwe cd snaps? -
26 Februari 2008 - 13:26
Ellen:
sowsow, al wel leuke dingen gedaan lees ik! Haha en volgensmij hebben ze daar niet echt veel variatie in het eten ;). Maar gelukkig vind je je stage wel leuk, en echt ideaal zeg dat je om de 4 weken wisselt!
kus! -
27 Februari 2008 - 07:25
Evelien:
He Moniekie... Leuk weer een bericht van je. Wel fijn dat je één dag in de week vrij hebt he, kun je ook nog wat van t land zien. En gewoon ook nog een week vakantie straks, lekkerrrrrrrrrr!!! Maar ben je al erg bruin? Hier is t gewoon Nederland, niet veel nieuws. Ja wat Michael al zei, we gaan verhuizen met de studio, jeuj!!! Nou meid, werk ze weer en tot schrijfs! Kus -
27 Februari 2008 - 09:14
Rie:
Oh ik krijg honger van dat lekkere eten op die foto! Ik vind de cenute niet tegenvallen hoor. Leuk om die verhalen te lezen zeg. Succes met werken in de hitte! Xx Rie